Falafel cu salata tabouleh

de Bucataras in Mancaruri de post, 17 Ian 2020 | 6563 vizualizari

 

Astazi am pregatit falafel cu tabbouleh, o salata fresh, plina de vitamine, cu mult patrunjel si rosii, insotite de un sos de iaurt cu menta. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura coriandru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
  • ulei pentru prajit

pt Salata Tabouleh:

  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 rosie
  • ceapa rosie
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • fulgi de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel cu salata tabouleh:

Pune nautul la inmuiat peste noapte.

Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina.  

Desi multe dintre retetele de falafel au ca ingredient faina, eu am ales sa nu folosesc, pentru a-l face mai usor de digerat. 

Toarna compozitia intr-un bol, umezeste mainile si incepe sa formezi bilute putin mai mari decat o nuca. 

Pune seminte de susan intr-o tava si tavaleste bilutele prin susan. 

Prajeste falafelul in ulei incins, intoarce cu grija pe toate partile, sa nu se desfaca compozitia si in acelasi timp sa se rumeneasca frumos. 

Scoate falafelul pe un prosop de hartie, sa absoarba excesul de ulei. 

Falafelul se serveste intotdeauna insotit de salate, asa ca eu am pregatit un tabbouleh, preferata mea, o salata cu mult patrunjel, plina de Vitamina C. 

Toaca marunt patrunjelul verde, taie si rosia in cubulete cat de mici doresti, condimenteaza simplu cu sare si stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Mai presara deasupra cativa fulgi de chili si gata si salata. 

Serveste falafelul impreuna cu salata si iaurt cu putina menta in el, sau cu sos tahini. 

 

 

TIPS-URI

1

poti adauga in compozitie si putin usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu salata tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume